JADŁOSPIS

26.09.2022 - 30.09.2022

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

PRZEGRYZKA

PODWIECZOREK


PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Szynka bez wędzenia (wieprz.)

Ser żółty

Ogórek kiszony

Herbata malina z pigwą

Kapuśniak (wywar drobiowy, włoszczyzna, kapusta kiszona, marchewka, ziemniaki, koperek) Pierogi z twarogiem i śmietaną) Marchewka słupki Kisiel z wiśniami (wyrób własny)

Alergeny: gluten, mleko krowie,

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

 

Alergeny: 

WTOREK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Polędwica zapiekana (wieprz.)

Pasta jajeczna ze

szczypiorkiem i jogurtem

naturalnym

Ogórek świeży

Papryka

Herbata czarna

Zupa kalafiorowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, kalafior, marchewka, ziemniaki, koperek) Trybowane podudzie z kurczaka w sosie własnym Ryż z kurkumą Surówka z marchewki i jabłka

Owoc

Jogurt owocowy

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

Alergeny: gluten, 

 

Alergeny: mleko krowie

ŚRODA

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Gotowana pierś z indyka

(drob.)

Pomidor

Płatki owsiane na mleku

z rodzynkami i daktylami

Rosół (wywar drobiowy, włoszczyzna, makaron z pszenicy DURUM, marchewka, natka) Kąski z kurczaka panierowane z dodatkiem płatków kukurydzianych Ziemniaki Surówka z kapusty z marchewką, ogórkiem i kukurydzą

Owoc

Babka drożdżowa Maślanka owocowa

Alergeny: gluten, mleko krowie,

Alergeny:gluten,

 

Alergeny: mleko krowie, gluten, jajko

CZWARTEK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Polędwica drobiowa (drob.)

Twarożek z rzodkiewką i

szczypiorkiem

Sałata

Kawa zbożowa z mlekiem

Zupa zacierkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, zacierka, marchewka talarki, ziemniaki) Gulasz wieprzowy Kasza bulgur Ogórek kiszony

Owoc  

Nutella z banana, avocado i naturalnego kakao Wafle ryżowe

Alergeny: gluten, mleko krowie,

Alergeny: gluten, 

 

Alergeny: 

PIĄTEK

Bułka kajzerka

Bułka grahamka

Marmolada z jabłek

(wyrób własny)

Ser żółty

Pomidor

Herbata gruszkowa


 

Zupa koperkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, marchewka, śmietana) Paluszki rybne z fileta dorsza Ziemniaki Surówka wielowarzywna

 Owoc 

Chałka z masełkiem

Alergeny:gluten, mleko krowie, 

Alergeny:  gluten, mleko krowie, ryba, 

 

Alergeny: gluten,jajko, mleko krowie

W naszej Kuchni wszystkie potrawy mięsne i rybne przygotowywane są w piecu konwekcyjno – parowym.