JADŁOSPIS

23.05 - 27.05

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

PRZEGRYZKA

PODWIECZOREK


PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Szynka bez wędzenia (wieprz.)

Ser żółty

Pomidor

Zupa kalafiorowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, marchewka, śmietana) Zapiekanka makaronowa z kiełbaską z indyka i pomidorami pelati Biszkopty bezcukrowe Mleko

Alergeny: gluten, mleko krowie

Alergeny: gluten, mleko krowie,

 

Alergeny:  gluten, mleko krowie, jajko

WTOREK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Polędwica drobiowa (drob.)

Twarożek z duszonym

jabłkiem i cynamonem

Sałata

Barszcz biały (wywar drobiowy, włoszczyzna, zakwas, ziemniaki, marchewka, śmietana) Pierś z kurczaka soute w sosie koperkowo-śmietanowym Ryż z kurkumą Surówka z marchewki i jabłka

Owoc

Mus owocowy

Alergeny: gluten,  mleko krowie,

Alergeny: gluten, mleko krowie 

 

Alergeny:

ŚRODA

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Ser żółty

Pasta mięsna z jajkiem i

suszonymi pomidorami

Ogórek kiszony

 Naleśniki z twarożkiem

banan

Chałka z masełkiem i

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

 

Alergeny:gluten, mleko krowie, jajko

CZWARTEK

Pieczywo mieszane

Pieczywo razowe

Szynka z kurcząt (drob.)

Pasta z ciecierzycy z jogurtem

naturalnym

Ogórek świeży

Papryka

Zupa botwinkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, botwina, ziemniaki, marchewka, śmietana) Gulasz z szynki Kasza gryczana Ogórek kiszony

Owoc

Jogurt owocowy typu greckiego PIĄTUŚ

Alergeny:  gluten, mleko krowie,

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

 

Alergeny:   mleko krowie, 

PIĄTEK

Bułka kajzerka

Ser żółty

Pomidor

Płatki kukurydziane

Mleko

 

Zupa koperkowa (wywar drobiowy, włoszczyzna, koperek, ziemniaki, marchewka, śmietana) Paluszki z fileta dorsza Ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Owoc

Ciasto drożdżowe

Alergeny: gluten, mleko krowie,

Alergeny: gluten, mleko krowie, ryba, jajko

 

Alergeny: gluten, mleko krowie, jajko

W naszej Kuchni wszystkie potrawy mięsne i rybne przygotowywane są w piecu konwekcyjno – parowym.